3Onderzoekt ouderenzorg op bezoek in Hongarije

Voor mij zitten zeven gemotiveerde vrouwen
november 27, 2013
Zorghongaar geïntroduceerd door 3Onderzoekt ouderenzorg
januari 23, 2014

Voor het programma 3Onderzoekt is de EO met presentator Klaas van Kruistum, een cameraman, geluidsman en de regisseur anderhalve dag op bezoek geweest in onze taalschool in Hongarije. In de aflevering van woensdag 22 januari gaat het 3onderzoekt ouderenzorg onder de loep nemen. In het journalistieke programma worden verschillende oplossingen voor de zorg aan je ouders belicht. Klaas bekijkt de mogelijkheden van ouderenzorg en van een inwonende zorgverlener van Au Care.

Het nieuwe televisieprogramma is sinds 13 november elke woensdag te zien om 21.55 uur. De presentatoren (Klaas van Kruistum, Anne-Mar Zwart, Manuel Venderbos en Johan Eikelboom) gaan op zoek naar antwoord op een prangende vraag die voortkomt uit persoonlijke betrokkenheid, verontwaardiging of verbazing over een onderwerp. In elke aflevering gaat 1 van de presentatoren ervaren hoe het is om zelf onderdeel of onderwerp te zijn van het verhaal. 3Onderzoekt ouderenzorg wordt uitgezonden op 22 januari 2014.

Onderstaand een korte impressie van het bezoek. Er werd buiten gefilmd voor de sfeer, bij één van de zorgverleners thuis, op onze school en in de keuken. Aan de zorgverleners werden vragen gesteld zoals: Wat is je belangrijkste motivatie om naar Nederland te komen? En: Ga je je eigen familie niet missen? Onze zorgverleners gaven zoveel mogelijk in het Nederlands antwoord (na 11 dagen Nederlandse les!). Nadat de spanning bij de zorgverleners wat was weggezakt en zolang er rustig in eenvoudige bewoordingen werd gepraat ging dat behoorlijk goed. We zijn dan ook trots op de zorgverleners en zeer benieuwd naar het eindresultaat. Januari 2014 wordt het programma uitgezonden.

3Onderzoekt zorg

Er werd buiten gefilmd

En op school gefilmd

En op school gefilmd

Vragen gesteld in het Nederlands

Vragen gesteld in het Nederlands

Samen gekookt

Samen gekookt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *