Wat doet een inwonende zorgverlener?

U wilt zo lang mogelijk in uw vertrouwde huis blijven wonen? Met de zorg die u nodig heeft? Goed nieuws: dat kan! Kies voor een inwonende zorgverlener en voorkom een groot beroep op vrienden, kennissen, ouders, partner of kinderen.
Wij kunnen voor u een ervaren en betrokken zorgverlener bemiddelen die graag uw verzorging en/of begeleiding op zich neemt. Daarnaast kan de inwonende zorgverlener de huishouding doen. Bij een dokter of ziekenhuisbezoek gaat hij of zij met u mee en begeleidt u.
Uw zorgverlener is beschikbaar binnen de afgesproken tijden. Ook s’ nachts wanneer het nodig is. Samen met uw zorgverlener worden er goede afspraken gemaakt over het werk en de werktijden.
Afspraken die passen binnen uw wensen en die worden vastgelegd in een arbeidsovereenkomst met de zorgverlener direct via de SVB (Sociale Verzekeringsbank). En veranderen uw wensen of uw situatie? Dan kunnen de afspraken flexibel worden aangepast.

Een inwonende zorgverlener is inzetbaar voor:

Ouder worden gaat soms helaas gepaard met ongemakken, gebreken of vergeetachtigheid. Anderen kunnen zich door een handicap of chronische aandoening al op jongere leeftijd niet zelfstandig redden. Goede begeleiding en ondersteuning bij de dagelijkse routine zijn dan belangrijk. In bijna alle situaties veroorzaakt een door zorgbehoefte gedwongen verhuizing uit de vertrouwde leefomgeving een terugval in het functioneren. En meerdere korte zorgmomenten per dag zijn soms geen oplossing wanneer meer structuur en persoonlijke aandacht noodzakelijk zijn.

Permanente zorg in eigen huis

De inwonende zorgverleners via Au Care bieden permanente zorg en ondersteuning in uw eigen huis. Passend bij uw wensen. Kost en inwoning (een eigen kamer) stelt u ter beschikking. De zorgverlener kan in eenvoudig Nederlands met u overleggen. Onze ervaring leert dat dit een prima basis is om een goede samenwerking aan te gaan. Zorg die zich aanpast aan u en niet andersom.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Au Care bezocht door 3Onderzoekt

Onlangs hebben we meegewerkt aan een reportage van het programma 3 Onderzoekt van de EO waar de ‘zorghongaar‘ als beste oplossing uit de bus kwam om te zorgen voor onze ouders.

Inwonende zorgverleners op de nationalehulpgids.nl

Wij zijn supporter van de Nationale Hulpgids. Bekijk onze advertentie om inwonende zorgverleners wat meer onder de aandacht te brengen.

 

Klant aan het woord

In juni 2014 vonden mijn broertje en ik mijn vader op de grond in de woonkamer. Al snel bleek dat hij een vrij ernstig herseninfarct had gehad. Via via hadden we van Au Care gehoord. We hadden toen nooit gedacht dat hij met hulp van twee dames van Au Care weer thuis zou kunnen wonen.
Ons advies luidt: durf vooral buiten de gebaande paden te treden, er is veel meer mogelijk dan je denkt.
Anneke van Bekkum 23 jaar (2017)