Deskundige docenten

Taal & cultuur zijn cruciaal om goede zorg te kunnen leveren. Daarom investeren wij in onze mensen. Wij hebben specifiek voor buitenlandse zorgverleners een Taalschool Nederlands opgezet in Hongarije. Deze school is er om Europese zorgverleners in staat te stellen vanaf hun eerste werkdag in Nederland te communiceren. Dat maakt een soepele introductie mogelijk. Wij vinden dat een basisbeheersing van het Nederlands een voorwaarde is om de juiste zorg bij u thuis te kunnen geven.

Met deskundige Nederlandse docenten is onze school opgezet. Voor de taal educatieve aspecten wordt gebruik gemaakt van een beproefde methode. Die is specifiek ontwikkeld om in korte tijd Nederlands te leren.

Het programma

Voordat de zorgverleners naar Nederland kunnen komen volgen zij een intensief en beproefd nieuw introductieprogramma van enkele weken: 6 dagen per week, minimaal 8 uur per dag wordt Nederlands gestudeerd. Nederlandstalige vakbladen, tijdschriften en televisieseries geven inzicht in het leven in Nederland. Wetenswaardigheden, muziek en spelletjes zorgen voor afwisseling en kennis van de Nederlandse cultuur. Het doel van het programma is het realiseren van een voldoende startniveau.

Basiskennis Nederlands

Na het behalen van een taaltoets is de zorgverlener gereed om in Nederland te starten. In de praktijk zal de zorgverlener met deze basiskennis van het Nederlands veel sneller bijleren en snel en voldoende met u kunnen communiceren.

De Nederlandse taal is en blijft erg lastig voor mensen uit een ander land. Vandaar dat wij er alles aan doen dat u in het Nederlands met onze zorgverleners kunt communiceren. Uiteraard heeft dit natuurlijk, zeker voor zorgverleners die net uit onze school komen, beperkingen. Daarnaast spreken sommige zorgverleners ook nog een andere taal zoals Engels of Duits.

Gediplomeerde Nederlandse docenten geven Nederlandse les.

 

Klant aan het woord

Mijn broer Johan heeft een hersenbloeding gehad waarna hij zwaar gehandicapt is geworden. Na maanden mocht hij eindelijk naar huis, echter met veel beperkingen en afhankelijk van volledige zorg. Hij wordt nu verzorgd door twee lieve en bekwame meiden van Au Care. Zij hadden binnen een paar weken zelfs meer bereikt met hem dan na maanden revalideren in een revalidatiehuis!

Denise van den Hooven (al 4 jaar cliënt)