Tarieven

Au Care

Goede zorg is via ons betaalbaar. Onze DUOzorg wordt zo veel mogelijk afgestemd op de bijbehorende ZZP-indicatie, zo kost een DUOzorg (2 of meer wisselende zorgverleners) €6.300,- All-in per maand. De kosten zijn afhankelijk van het niveau en de ervaring van de zorgverlener en de intensiteit van de te verlenen zorg en gebaseerd standaard overeenkomst van opdracht van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De zorgverlener is in dienst van Au Care.. U weet dan ook zeker dat alles correct verloopt. Meestal kunt u de benodigde zorg gewoon inkopen vanuit uw Persoons Gebonden Budget (PGB). De inzet varieert van dagelijkse zorg tot zeer intensieve 24-uurs zorg. Bij meer complexe en intensieve situaties kunnen als u dat wenst diensten worden toegevoegd. Ook kan er een combinatie gemaakt worden van een inwonende zorgverlener met andere vormen van zorgverlening zoals mantelzorg of particuliere zorg. Wat we ook precies met elkaar afspreken, in alle situaties leidt het inzetten van een inwonende zorgverlener tot veel lagere kosten dan de traditionele zorgvormen.

Om inzicht te geven in de kosten van een inwonende zorgverlener hebben we een aantal voorbeelden uit de praktijk uitgewerkt. Dit zijn slechts voorbeelden, neem vooral contact met ons op uw behoefte aan zorg met ons te bespreken. Op dit moment bieden wij geen SOLOzorg diensten (een zorgverlener) aan.


Casus 1. Familie T omgeving Apeldoorn met één inwonende zorgverlener, verzorgende.

Grootmoeder (90 jaar, weduwe) heeft zorg nodig, grootvader had een PGB maar is overleden. Grootmoeder kan eigenlijk niet meer zelfstandig en alleen wonen maar heeft een veel kleinere indicatie. Het particuliere thuiszorgbureau, dat de zorg levert, rekent voor 24-uurs zorg door verzorgenden met slaapdiensten ongeveer € 10.500 per maand. Wanneer de vier kleindochters ieder een weekend per maand voor hun rekening nemen zijn de kosten nog een kleine € 7.500 per maand. Dat is fors hoger dan de indicatie. De inwonende zorgverleners (verzorgende) via Au Care kost (DUOzorg) nog geen €6.300,- maand. Dit is minder dan de helft en oma kan gewoon in haar eigen vertrouwde huis blijven wonen met een vaste verzorgende, dus niet telkens een nieuw gezicht. Met een beperkte bijbetaling volstaat het PGB.

Casus 2. Familie K uit Amsterdam met één inwonende verzorgende IG.

Mevrouw heeft een progressieve spierziekte en heeft hulp nodig bij alle dagelijkse handelingen. De dagelijkse zorg is niet intensief maar wel permanent. Partner heeft een functie waarbij veel gereisd moet worden en is ook regelmatig ’s nachts buiten huis. De familie neemt de zorg in het weekend op zich en doordeweeks helpt één inwonende verzorgende IG. De totale kosten zijn dan ongeveer €4.000,-. Momenteel is de SOLOzorg echter wel zeer beperkt inzetbaar...>

Casus 3. Echtpaar B uit Eindhoven, beiden hulpbehoevend met een DUOzorg

Echtpaar B hebben beiden een indicatie (Alzheimer) en kunnen moeilijk voor elkaar zorgen. De zorgvraag is complex. De wens van zowel de kinderen als het echtpaar zelf is om bij elkaar te kunnen blijven wonen. Met een DUOzorg (2 wisselende zorgverleners) past dit ruimschoots binnen het budget. Kosten €6.300,-. Daar de zorgvraag complexer en intensiever wordt is er later besloten nog een aanvullende SOLOzorg aanvullend in te zetten. Ook dit paste binnen het budget.


Heeft u nog vragen?

Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.