Wist u dat….?

Zorg in gevaar door groot tekort aan wijkverpleegkundigen
februari 16, 2017
Vacature verzorgende / verpleegkundige Aruba
september 26, 2017

Au Care is medio 2012 opgericht en begonnen met het opleiden (Nederlandse taal) van Hongaarse verpleegkundigen ten behoeve van de reguliere thuiszorg. De vraag naar verpleegkundigen was zo groot dat (thuis)zorgorganisaties graag investeerden in nieuwe buitenlandse medewerkers (verpleegkundigen) die wel ervaring hadden maar de taal nog niet machtig waren. Au Care heeft inmiddels meer dan 200 verpleegkundigen opgeleid in onze eigen taalschool in Hongarije (en lokale cursussen). In 2013 is er vervolgens veel veranderd binnen de zorg in Nederland (wet- en regelgeving) met in veel gevallen massa ontslagen en het sluiten van (zorg)instellingen tot gevolg. De vraag naar buitenlandse medewerkers nam als gevolg erg snel af. Au Care heeft in die periode de ‘inwonende zorgverlener’ in Nederland met succes geïntroduceerd en bemiddelt daar nog steeds in. Hierover leest u meer elders op onze website.

Nu, medio 2017, is de vraag naar verpleegkundige weer ongekend groot. Sterker nog, er is weer een sterk tekort aan het ontstaan, zeker binnen bepaalde regio’s. Veel (thuis)zorgorganisaties benaderen Au Care nu ook weer voor het opleiden (en rekruteren) van buitenlandse (zorg)medewerkers. We zijn dan ook al weer vol op gestart met het opleiden van (zorg)medewerkers ten behoeve van de thuiszorg. Een erg leuke en dankbare uitdaging!

Daarnaast worden we in toenemende mate ook benaderd door andere bedrijven (buiten de zorg) om medewerkers op te leiden in de Nederlandse taal. Dit varieert van IT-er tot timmerman. Voor aan Au Care gelieerde bedrijven doen we dit dan inmiddels ook al met Poolse, Slowaakse en Hongaarse medewerkers. Hieraan is duidelijk te merken dat het beter gaat met de Nederlandse economie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *