Klas maart 2015

Misverstand WLZ
december 11, 2014
Sterke groei inwonende zorgverlening
september 28, 2015
Agi Wassenberg Grosz

Agi Wassenberg-Grosz

Volgende week is onze klas van maart 2015 al weer klaar om vol enthousiasme in Nederland als zorgverlener aan de slag te gaan. Bijna alle cursisten zijn al geïntroduceerd bij hun nieuwe opdrachtgever. Om zo goed mogelijk aan de slag te kunnen blijft de Nederlandse taal in veel gevallen erg belangrijk. Vandaar dat dit voor Au Care een zeer belangrijk onderdeel blijft, waar we telkens samen met onze nieuwe zorgverleners veel tijd en energie in blijven investeren.

In maart zijn we gestart met een nieuw concept; de introductiecursus. In enkele weken tijd worden de cursisten bekend gemaakt met de belangrijkste aspecten van de Nederlandse taal. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de (culturele) gebruiken in Nederland zoals de omgangsvormen en specifieke zorgaspecten. Maar ook het koken van stamppot wordt besproken (wat toch iets typisch Nederlands is…).

Gelukkig kunnen we voor deze nieuwe introductiecursus terugvallen op de kennis en kunde van een zeer ervaren docente, Ági Wassenberg – Grosz. Ági is zelf Hongaarse, woont al 27 jaar in Nederland, spreekt 6 talen vloeiend en is gespecialiseerd in het doceren van de Nederlandse taal aan niet Nederlands sprekenden. Graag stellen we Ági uitgebreid voor bij de volgende introductiecursus.

Vanochtend hebben we met de nieuwe cursisten een skype-sessie gehad waarin ze hun  nieuwe kennis van de Nederlandse taal vol enthousiasme toonden. Leuk om te zien hoe de cursisten in zo’n korte tijd zich al heel aardig in het Nederlands weten te presenteren. We zijn dan ook trots op onze nieuwe klas en onze nieuwe docente! Ze zijn klaar om in Nederland aan de slag te kunnen….

Maurice Knoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *