Au Care Zorgcoöperatie…. Wie of wat zijn we?

Mogelijk verband tussen hoog cholesterol en alzheimer
februari 14, 2019
Meer krapte in de mantelzorg tenzij spectaculaire verbetering gezondheid ouderen…
november 8, 2019

Sinds 2011, als een van de eersten en inmiddels een van de grootsten, is Au Care actief in het ontwikkelen van een nog steeds vernieuwend concept; ‘De inwonende zorgverlener’.

In 2011 zijn we begonnen met het opleiden van verpleegkundigen en verzorgenden in onze eigen Taalschool in Hongarije (vlak bij het Balatonmeer). Deze behoefte is destijds ontstaan door het enorm arbeidstekort in de zorg, evenals nu. Inmiddels hebben we meer dan 200 verpleegkundigen en zorgverleners opgeleid. Veel daarvan zijn in de reguliere thuiszorg in Nederland aan de slag gegaan en werken nog steeds hier.

Een groot deel heeft er ook voor gekozen om in hun eigen ‘thuisland’ te willen blijven en reizen graag op en neer. Vandaar dat deze groep kiest voor het zogenaamde ‘inwonend concept’. Dit biedt de zorgverleners namelijk grote voordelen; Ze kunnen hun sociaal leven in hun thuisland houden en wonen en werken (meestal voor een aangesloten periode van minder dan 2 weken) in Nederland. In deze periode verblijven ze bij hun opdrachtgever… de zorgbehoevende cliënt. Hier hebben ze dan als inwonende zorgverlener gratis kost en inwoning.

Inmiddels heeft Au Care een grote poule zorgverleners opgeleid waarvan sommigen al jarenlang in Nederland werkzaam zijn.

Tijd voor verandering….

Om te kunnen voorzien in de toenemende vraag naar inwonende zorgverleners, onze ervaring bij honderden cliënten, en te voldoen aan de regelgeving is er ruim een jaar geleden een zeer geslaagde proef gestart om met de zogenaamde ZZP-ers te gaan samenwerken. Op deze manier hebben de zorgverleners meer invloed op hun eigen planning en hogere verdiensten. Dit zijn nog steeds veelal de zorgverleners vanuit Hongarije maar ze werken nu als zelfstandige (ZZP) bij de hulpbehoevende cliënt. Via de goede naam van Au Care kunnen ze makkelijk aan passende opdrachten komen en kunnen ze  rekenen op een goede administratieve begeleiding vanuit Au Care Coöperatie.

Voor de zorgvrager/cliënt verandert er verder weinig. De contracten, betalingen en administratieve zaken worden nog steeds via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) geregeld. Namens de zorgverlener doet Au Care Coöperatie dat.

Kortom, We zijn klaar voor de volgende stap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *